Kvægbrugets Forsøgscenter


Home

Forskningsprojekter

Maskiner og teknologi
Besøg os
Nyhedsarkiv
Ny kvægforskning
Kontakt

 

 

Abonnér gratis på DKC's nyhedsmail

og Ny Kvægforskning:

 

 

 

 LandTV - Mælk er ikke kun mælk

 

Endnu en TV-udsendelse er blevet til i samarbejde med videomagasinet LandTV og Kvægbrugets Forsøgscenter. Denne gang er der blevet sat fokus på mælketyper, mælkekvalitet samt historien bag mælken.

LandTV har bl.a. besøgt Kvægbrugets Forsøgscenter og Forskningscenter Foulum, hvor man i øjeblikket er i gang med at finde en menu til malkekøerne, så de laver mælk med en sundere fedtsammensætning.

Forskerne arbejder også på at finde frem til køer, der giver en særlig god mælk til osteproduktion. Det stiller nye krav til landmanden:

”Landmanden skal ikke længere levere alt mælk i den samme tank. Fremover kan han i stalden måle mælkens værdi i forhold til osteproduktion og kan så lede den bedste del af mælken hen i en tank for sig selv. Det betyder også, at kvægavleren kan avle efter køer med bestemte egenskaber i forhold til de ønskede mælketyper”, siger Christian Børsting, der er leder af Kvægbrugets Forsøgscenter i Foulum.


 


I programmet ”Mælk er ikke kun mælk” aflægger LandTV også besøg på det sønderjyske mejeri Naturmælk, der blandt meget andet laver en café-mælk, der målrettet til behovet for at piske en flot mælkeskum i kaffebaren på storbyernes caféer.

 

Vi møder desuden en af mejeriets biodynamiske leverandører, der kun fodrer sine køer med hø og eksperimenterer med sammensætningen af urter i græsmarken.

 

Se TV-udsendelsen: "Mælk er ikke kun mælk".

 

 

Formidlet med støtte fra EU og Fødevareministeriets Landdistrikstprogram.

 


Flere oplysninger

 

Linda S. Sørensen

Email: LindaS.Sorensen@agrsci.dk

Tel.: +45 8715 8043

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kvægbrugets Forsøgscenter • Forskningscenter Foulum • Burrehøjvej 49, Boks 50 • 8830 Tjele • Tlf. 8799 1500 • Fax 879 1501 • Email: lindas.soerensen@agrsci.dk